Relevant textual alternative to the image

💩Oepsie- Ervaring van een NLP Practitioner deelnemer

Wij mensen zijn vaak hard voor onszelf. En, in mijn ervaring, zijn dat name de vrouwen die erg hard zijn voor zichzelf.
(sorry dat ik alle vrouwen even over 1 kam heen scheer en een verdeeldheid schets 🙂 ) Hoe vaak voelen wij ons verantwoordelijk, schuldig, gefrustreerd, gepasseerd, boos, niet gezien/ gehoord en ga zo maar door??
En ik bemerk ook bij mannen dat ze regelmatig moeite hebben om van het volle hoofd naar het voelen in het lichaam te gaan.
Ik kan voor mezelf in ieder geval zo een aantal voorbeelden opnoemen, zowel mannelijk als vrouwelijk, en jij vast ook wel 😉

Hi, ik ben Marloes. Getrouwd, moeder, werk in de ouderenzorg en ben daarnaast ben ik De Ademcoach Mevrouw en fotograaf. Ik ben verre van perfect, soms in balans, soms niet. Blij, enthousiast, positief en ook vaak genoeg moe, gefrustreerd en minder positief 😉

Sinds sept dit jaar ben ik begonnen met de NLP Practioner opleiding bij Kerntc- Neelienke. In eerste instantie ging ik er met mijn vaste benadering heen. Zo van ‘Dat doen we ff’ hahaha, met de intentie om beter te kunnen communiceren met anderen (werk gerelateerd). Duidelijker worden, handvatten krijgen om gesprekken aan te gaan. Het bleek alleen NIET ZO MAKKELIJK te zijn als ik dacht.

In het eerste blok leerde ik al heel snel dat het om JOU (oké in dit geval om MIJ) gaat.
Dat het oké is jouw ware ik te laten zien, dat authenticiteit voorop staat.
Ook door bepaalde woorden te vervangen voor andere woorden maakt dat je al snel een andere vibe kunt creëren.

Om terug te komen op de hardheid tegen jezelf, ik leerde dat je best lief tegen jezelf mag zijn en jezelf niet verrot hoeft te schelden of te kleineren maar juist zichtbaar mag zijn en gehoord mag worden.
Ergens diep in mij weet ik dat best maar ik had het idee dat er een wereld voor me openging.
Een klein truckje wat helpt is; Valt er een glas op een ongelukkig moment stuk, Zeg dan Oepsie n plaats van iets vervelends tegen jezelf, je kan er toch niks meer aan veranderen wel wat van leren…. Heb je een bekeuring wegens te hard rijden te pakken.. Oepsie. Vergeet je de tandenborstel en tandpasta voor de ortho afspraak van je dochter.. Oepsie 💩. 

Natuurlijk is NLP veel meer dan dit, hopelijk worden we er een Nog Leuker Persoon van :))

Ik kijk er naar uit om mijn ervaringen met integreren van NLP te mogen delen en die van anderen te mogen horen.
Ben jij benieuwd wat NLP is en wat het voor je kan doen? Kom eens naar een gratis open avond, er zijn er weer op 30 november en 14 december 2020. Kijk op www.kerntc.nl

Liefs,

Marloes

Volg ons: