Relevant textual alternative to the image
effectief communiceren

Alles wat je moet weten over effectief communiceren

Hoe je je gedraagt en hoe je met anderen communiceert, bepaalt hoe anderen op je reageren. Door efficiënt te communiceren, zorg je ervoor dat je het doel bereikt dat je wilt bereiken. Jouw eigen gedrag en communicatie heeft namelijk erg veel invloed op wat er om je heen gebeurt. Je kunt ermee zelfs jouw eigen succes en het succes van de organisatie waarvoor je werkt beïnvloeden. Het is dan ook erg interessant om te leren hoe je zo effectief mogelijk kunt communiceren. Daarom gaan we er in dit artikel wat dieper op in.

Wat is effectief communiceren?

Met effectief communiceren wordt communicatie bedoeld waarmee je (is het in bepaalde mate) een doel bereikt. Over effectief communiceren wordt ook wel eens gezegd dat je met minder moeite meer bereikt. En dat is niet voor niets. Als je weet hoe je zo efficiënt mogelijk kunt communiceren, kun je beter en doelgerichter te werk gaan. Je weet namelijk precies wat je moet doen om jouw doelen te bereiken.

Om effectieve communicatie toe te kunnen passen, is het wel belangrijk om eerst een doel voor ogen te hebben. Aan de hand van het doel, bepaal je de communicatiestrategie om dat doel te kunnen bereiken. Zo vergt een campagne een andere aanpak van communicatie dan het doen van enkele mededelingen.

Wat kunnen doelen zijn van effectief communiceren?

Er zijn onwijs veel uiteenlopende doelen die je met efficiënt communiceren kunt bereiken. Eigenlijk kun je wel stellen dat elk doel ermee kan worden bereikt.

Ben je leidinggevende, manager of ondernemer? Dan kun je heel veel bereiken als je leert om effectief te communiceren. Dankzij effectieve communicatie kun je namelijk een aantal doelen bereiken die jouw bedrijfsprocessen nog beter laten verlopen. Wanneer jij doorhebt hoe je effectief kunt communiceren, kun je zelfs met jouw bedrijf betere resultaten behalen.

Doelen die je als ondernemer, manager of leidinggevende kunt bereiken

Denk bij doelen die je als ondernemer, manager of leidinggevende kunt bereiken bijvoorbeeld aan het:

  • Veranderen van houding en/of gedrag van personeelsleden;
  • Motiveren van werknemers om bepaalde werkzaamheden te verrichten;
  • Creëren van interesse in producten en diensten;
  • Soepeler laten verlopen van bepaalde (communicatie)processen;
  • Verbeteren van de bedrijfscultuur;
  • Motiveren van werknemers om het beste uit zichzelf te halen
  • Effectief bereiken van de doelgroep;
  • Soepeler laten verlopen van samenwerkingen;
  • Verbeteren van zakelijke relaties.

Hoe kun je leren effectief te communiceren?

Effectief communiceren kun je leren. Bovendien kun je er niet alleen op zakelijk vlak, maar zeker ook op persoonlijk vlak enorm veel baat bij hebben. Om echt goed efficiënt te leren communiceren, is het raadzaam om een training effectief communiceren of een cursus effectief communiceren te volgen. Zo bieden wij de NLP Business Training aan. Dit is een training waarin je leert hoe je op zakelijk gebied NLP kunt toepassen. NLP is een methode die is opgezet vanuit de visie dat we als mensen dezelfde buitenwereld waarnemen, via dezelfde zintuigen, maar daar allemaal op een andere manier op reageren. Door NLP toe te passen, leer je hoe je zelf ervoor kunt zorgen dat je succesvoller wordt. Leren effectief communiceren is hier een belangrijk onderdeel van.

Meld je aan voor de NLP Business Training!

De NLP Business Training is een meerdaagse training die op locatie en in groepsverband wordt gegeven. Wanneer je in een groep de training volgt, kun je namelijk niet alleen veel van de NLP coach leren, maar ook van elkaar. We houden de groepen wel bewust klein, zodat we elke deelnemer voldoende aandacht en ruimte kunnen geven. De eerstvolgende editie van de NLP Business Training start op donderdag 3 juni. Wil je graag leren hoe je effectief kunt communiceren en hoe je dankzij gedrag en communicatie het beste uit jezelf en anderen kunt halen? Schrijf je dan nu in voor de training!

Volg ons: