Relevant textual alternative to the image

Authentiek Leiderschap: wat is daarvoor nodig?

Een tijdje geleden werd een deelnemer in de training erg geraakt door onderstaande filmpje..

Geraakt

Toen hij het filmpje nog een keer ging kijken, kwam hij erachter wat hem erin triggerde. Hij kwam er achter dat hij vol oordelen zat en dat dat hem bij zichzelf belemmerde in de verbindingen die hij graag wilde maken met anderen. Dit lukte zo slecht terwijl hij dat zo graag wilde.

Waarom is verbinding zo belangrijk?

T is zo belangrijk om diepe verbindingen te kunnen maken met anderen. Het is waardevol, helend en geeft je het gevoel van bestaansrecht. Natuurlijk heb je altijd al bestaansrecht en toch dit maakt dit een groot verschil…

Hoe anders?

Alleen hoe dan nu anders, hoe zou je dit een beetje in beweging kunnen brengen? Hoe kun je meer in verbinding met anderen komen? In trainingen geef ik mensen aan dat een houding als een OEN je verder kan helpen.

Kijk met een Open Eerlijke en Nieuwsgierige blik naar de wereld, naar andere mensen en ook naar jezelf. En ook erg fijn als je zo naar je eigen kinderen kijkt..

Nieuwsgierig

Wees nieuwsgierig naar de beweegredenen waarom mensen doen wat ze doen en laat het oordeel (even) los. Vaak als je het verhaal of de waarom achter de mens beter leert kennen, komt er veel meer begrip, lucht en ruimte in het gesprek. Zonder dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. Je gaat open het gesprek aan beter luisteren.

Wanneer doen?

En weet je, je kan er zelfs nu al mee starten. Ga eens met iemand echt in gesprek waar je anders minder snel mee zou gaan praten en wees een OEN. Ben benieuwd wat je gaat horen wat je ervoor niet geweten hebt en welk verschil je ervaart. Ps Geloof mij nergens in maar kijk hoe je je voelt als je dit een tijdje toepast.

Waar toepassen?

Overigens hoef je dit niet perse alleen maar op anderen toe te passen ..als je dit nou ook eens op jezelf toepast? Hoeveel oordeel heb je op jezelf? Wat vind je dat allemaal niet kan of niet mag van jezelf? Aan welke verwachtingen moet jij allemaal voldoen om te voldoen voor jezelf?

Hoe zou het zijn als je die los zou kunnen laten en vanuit een vrij gevoel zou kunnen leven en werken?

Zou je er wat hulp bij willen hebben? Er zijn nog een paar plekjes over voor de training Authentiek Leiderschap die op 31 oktober start.

Wat is de training Authentiek Leiderschap?

Authentiek Leiderschap is een 3 x 2 daagse training die op een prachtige locatie in Medemblik wordt gegeven. We geven de training in kleine groepen, waardoor je niet alleen van ons maar ook van elkaar kunt leren.

Tijdens de training leer je..

dichter bij jezelf blijven op je werk (en waar dan ook?)
jezelf beter leren kennen?
de regie terug over jezelf en je leven?
weten en voelen waar je ja of nee tegen wil zeggen?
ervaren wat er wel of niet bij je past?
mogelijkheden kunnen creëren als iets niet werkt?
weten hoe je mensen kunt motiveren?

Schrijf je nu in voor Authentiek Leiderschap!

Wil jij graag meer in contact met jezelf je leiderschap nemen? De eerstvolgende training Authentiek Leiderschap start binnenkort. Schrijf je nu in!

Volg ons: