Relevant textual alternative to the image

De reis van Andre Kuipers

Ik vergelijk de NLP Practionerstraining met de ruimtereis van André Kuipers. Met name de weekenden van vier aaneengesloten dagen. Ik was, net als André tijdens zijn verblijf in de ruimte, telkens uit mijn natuurlijke habitat.

Hoewel gewichtloosheid kennelijk een aparte sensatie is, kan ik mij goed voorstellen dat André in principe net zo lief gewoon op zijn fiets door het dorp reed en liever met zijn vrouw in het echtelijk bed sliep dan de nacht in een nauwe cabine door te brengen. Tijdens de NLP weekenden miste ik het gewone leven ook.

Daar staat wel tegenover dat André vanuit het ruimteschip prachtige dingen heeft gezien. Het opkomen en ondergaan van de zon, alle werelddelen en noem maar op. Verder heeft hij unieke ervaringen opgedaan.

Zo is het ook met de NLP training gegaan. Het was een boeiende reis die we, inclusief de technische dienst , met zijn negenen hebben gemaakt.

Om bij de ruimtereis van André te blijven: we hadden een bemanning van verschillende nationaliteiten met hun eigen specialiteiten. Hoewel we op aarde nauwelijks voorbereidende trainingen hadden gedaan, was de samenwerking vanaf het begin uitstekend! En dat is belangrijk want een foutje kan grote gevolgen hebben. De crew zorgde er voor dat we keurig onze rondjes maakten en de geplande testen en oefeningen volgens het boekje uitvoerden.

Het programma bood genoeg ruimte voor ontspanning en onderling sociaal contact. En dat was misschien nog wel het belangrijkste van de hele missie! Tijdens zo’n reis zit je immers met een kluitje op elkaar en gebeurt er soms op één dag meer dan in een heel mensenleven. Gaandeweg leerden we elkaar beter kennen en stimuleerden elkaar in onze groei door het delen van onze ervaringen.

In tegenstelling tot André maakten wij vier reizen en tussen de expedities door communiceerden we met behulp van de meest geavanceerde communicatiemiddelen. Ik werd zelfs een blogger!

We hebben dus ook vier landingen meegemaakt. Hoewel het wel weer fijn was om met twee benen op de grond te staan, was de landing soms hard en voelde de zwaartekracht de eerste dagen vreemd aan. Hier gingen we steeds meer aan wennen en ontdekten hoe we onze ervaringen in het ruimteschip op aarde konden toepassen.

André Kuipers heeft tijdens zijn ruimtereis ervaren hoe nietig een mens eigenlijk is en hoe mooi de schepping. Hij heeft een heel andere kijk op de wereld gekregen. Waarom? Omdat hij de aardbol en andere planeten vanuit het heelal heeft gezien. Zijn blikveld werd daardoor aanzienlijk vergroot.

Het is een bekend fenomeen: Als je meer kennis vergaart, ontdek je ook wat je nog niet weet. Een leerproces is net een ballon. Hoe groter de ballon wordt, hoe groter de oppervlakte is die in aanraking komt met nieuwe, nog te ontdekken gebieden.

Net als André Kuiandre kuiperspers hebben wij ook ontdekt dat er nog veel meer te leren en te ontdekken is dan we vóór de training dachten.

Vanwege zijn bijzondere prestatie was André Kuipers bij de inhuldiging van koning Willem Alexander koning van wapenen.

Laten wij voortaan in onze gedachten ook met een staf rondlopen. Dat vind ik een goed anker!

Volg ons:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *