Energie

Laatst wees iemand ons erop dat zowel Neelienke als ik, ons op Kaapverdië bezig willen houden met energie. Neelienke met energie die mensen binnenin zich hebben en ik met ‘externe’ energie. Nou ja; eigenlijk is dat niet helemaal waar. Ik wil welliswaar het één en ander aan de kinderen op Sal uitleggen over wind- en zonneenergie, maar uiteindelijk is het de bedoeling om die kinderen te laten weten dat ze meer kunnen dan ze denken. En dat ook zij misschien wel een beetje het verschil kunnen gaan maken. Misschien wel door de natuurlijke energie bronnen te gaan gebruiken later als ze groot zijn.

Misschien is het handig dat ik me even kort voorstel. Voor als je nog niet weet wie ik ben. Ik ben Dennis, de vriend van Neelienke en werk al geruime tijd bij de Nederlandse overheid. Maar daarvoor was ik elektricien. Daar ben ik ook voor opgeleid en eerlijk is eerlijk; De stroom stroomt waar het niet gaan kan. Stroom blijft toch altijd een beetje kriebelen. Letterlijk en figuurlijk.

Toen Neelienke de kans kreeg om een leiderschaptraining te geven op Sal heb ik gekeken of ik mijn kennis ook een beetje kan verspreiden. Het viel mij op dat het op Sal altijd waait en de zon schijnt. Er is mij verteld dat het maar 3 dagen per jaar regent op Sal. Wind en zon. Prachtige natuurlijke energiebronnen die we kunnen gebruiken en het is nog gratis ook.

Maar… klein beginnen. Beginnen bij hen die de toekomst hebben. De kinderen van Kaapverdië. Dus heb ik een heel aantal kleine leuke experimentjes in huis gehaald. Experimentjes die ik samen met de kinderen kan doen. Experimentjes die laten zien dat er meer mogelijk is met zon en wind.

Ik ben benieuwd hoe ze het vinden. Ik ben trouwens ook benieuwd hoe ik het ga vertellen aan ze. Het zal met handen en voeten worden waarschijnlijk. Want Portugees is nu net een taal die ik niet beheers…… Maar ja “#Jijkanmeerdanjedenkt” dus ik waarschijnlijk ook.

Volg ons:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top