Relevant textual alternative to the image

Het klikt best wel

Het klikt best met mij. Hoe zouden mensen mij omschrijven? Sociaal? Grappig?  bij Ingrid is het  gezellig en je kunt bij haar terecht?

Klopt, denk ik. Ik ben een gezelligheidsdier, ben graag onder de mensen en er zijn maar weinig met wie het niet klikt.  Voor onverwachte ontmoetingen ben ik niet bang en ik stel me bewust open zodat er, voor hen met minder durf,  richting mij geen drempel is. Bij het wachten op de bus, ben ik degene die het gesprek start als we schuilen voor de regen in het bushokje en in gezelschappen scan ik even om te checken of iedereen het wel naar de zin heeft.

Andere mensen ontmoeten? Ja leuk! Interessant!

Eén persoon in mijn leven kan ik echter maar moeilijk doorgronden. Ik zie hoe ze vol verwarring worstelt met het leven. Met wie ze is, wat haar grenzen zijn, waarom ze soms komt tot bepaalde beslissingen of juist geen beslissing neemt.

Ze was… ok… Niet superleuk, gewoon ok… Haar te serieus nemen doe ik niet.

Ik zie dat ze vaak haar grenzen niet bewaakt. Als daar misbruik van wordt gemaakt gaat ze daar te makkelijk mee om en blijft ze worstelen met en verontwaardigd over de vicieuze cirkel die ze zelf iedere keer weer in stand weet te houden. Om haar beter te leren kennen stel ik me voor haar open. Mijn vragen zijn lastig: kosten haar energie en brengen frustratie.

Er is onrust door haar zoektocht naar antwoorden: Waarom ze dingen doet. Waarom ze dingen denkt.

Het maakt haar onzeker.

Soms voel ik medelijden voor haar verwarring, maar doordat mij geleerd is: “aanpakken en niet zeuren”, negeer ik de spanning in m’n buik.. Compleet voorbijgaand aan haar innerlijke strijd roep ik “Kom op meid, aan de bak! En door…

Na een lange intensieve reis naar binnen laat ze na verloop van tijd haar ware ik aan me zien. Stap voor stap, via allerlei invalshoeken, komt er steeds meer inzicht in waar het bij haar allemaal om draait en  kom ik tot de conclusie dat het uiteindelijk best eens zou kunnen klikken tussen ons. Ik zie haar mooie kanten en neem de mindere voor lief.

Ze is goed zoals ze is en klaar om dat aan anderen te laten zien:

Lieve Mensen, mag ik mij even aan u voorstellen?

Ingrid Nlp practitioner najaar 2020

Hallo, ik ben Ingrid, 50 jaar en moeder van 2 kinderen van 14 en 18 jaar. Het leven brengt me soms wat van de wijs.  Waar ik vroeger stevig in schoenen stond, sta ik nu soms met zwabberende beentjes te balanceren. Op zoek naar die oude zelfverzekerde IK, die moet er toch nog ergens zijn!?, heb ik me bij Kerntc aangemeld voor de NLP practitioner training.  In mijn blog vertel ik daarover.

Volg ons: