Relevant textual alternative to the image

Steen op je maag of vlinders? Hoe werkt NLP?

Ze zit op de stoel en zegt,” ik heb echt een steen op mijn maag”. Je weet meteen hoe het voelt omdat eigenlijk iedereen dit op de een of andere manier kan voorstellen. Bijzonder eigenlijk want dit is natuurlijk figuurlijk want die steen is er niet echt maar door de beeldspraak weten we meteen wat ze bedoeld. En het gekke die steen is er nu dus ook.

Terwijl we zo verder praten vraag ik haar of ze die steen ook wat zachter kan maken misschien wel als een beertje, misschien zelfs als een knuffelbeertje?

"Hm dat is even zoeken, hoe doe ik dat?" zegt ze en ze maakt contact met zichzelf en beeld het zich in en het lukt! En wat zou er gebeuren als dat knuffelbeertje in vlinders zou kunnen veranderen? Ze kijkt me verbaasd aan “ Dit veranderd iets bij mijn gevoel?!” Hoe kan dat nou?

Met NLP zijn we ook bezig met ”hoe taal invloed op je stemming heeft” en vaak zijn mensen helemaal niet bewust van wat ze eigenlijk aan het uitspreken zijn en daarmee zichzelf beïnvloeden. En hoe fijn is het als je meer invloed op je eigen stemming kan krijgen door bewuster te worden van je eigen taal.

Meer weten? Kom langs bij een gratis live NLP kennismakingsavond of plan een 1 op 1 gesprek met mij om jouw groeimogelijkheden te bespreken!

 

 

Volg ons: