Relevant textual alternative to the image

7 eigenschappen voor succesvol ondernemen

Succesvol ondernemen, is dat niet iets waar iedere ondernemer van droomt? Maar wat is het eigenlijk precies en wanneer ben je een succesvolle ondernemer? En misschien nog wel belangrijker: is er een bepaalde sleutel tot succes? Dat zijn de vragen die wij in dit artikel beantwoorden. Lees dus snel verder!

Wat is succesvol ondernemen precies?

De definitie van succesvol ondernemen is voor iedereen anders. Iedere ondernemer heeft namelijk zijn eigen doelen voor ogen die hij wil bereiken. Voor de één kan succesvol ondernemen het runnen van een miljoenenbedrijf zijn, terwijl het voor een ander betekent dat hij veel tijd kan doorbrengen met zijn gezin. Sommige mensen vinden zichzelf een succesvolle ondernemer als je overal ter wereld kunt werken. In dat geval wordt het ondernemerschap vaak gecombineerd met reizen. Het hangt dus compleet van jou als persoon af wat je onder succesvol ondernemen verstaat.

Onze definitie voor succesvol ondernemen

Wij van Kerntc vinden dat je succesvol onderneemt, als je dit doet volgens jouw eigen voorwaarden de voorwaarden die je zelf hebt opgesteld. Dat betekent dat je blij bent met jouw bedrijf, de werkzaamheden die je uitvoert en met hoe jouw dagen er uit zien. Daarnaast vinden wij dat je een succesvolle ondernemer bent als je niet jezelf voorbij rent en het beste uit jezelf haalt. Wij vinden dus dat je een succesvolle ondernemer bent, als het je lukt om volgens jouw eigen definitie van succes te ondernemen.

Hoe kun je succesvol ondernemen?

Hoewel de definitie van succesvol ondernemen voor iedereen anders is, kunnen we wel allemaal met dezelfde methode succesvol worden. En die methode is NLP. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Bij deze methode wordt gewerkt vanuit de visie dat iedereen dezelfde buitenwereld waarneemt, maar daar anders op reageert. De methode is opgericht vanuit de overtuiging dat je dankzij bepaalde denkwijzen, communicatie en gedrag jouw eigen succes kunt creëren. Je kunt dankzij deze methode namelijk efficiënter handelen en communiceren, waardoor je betere resultaten zult boeken dan voorheen.

7 eigenschappen die iedere succesvolle ondernemer beheerst

Online Talent Manager heeft onderzocht dat succesvolle ondernemers bepaalde eigenschappen bezitten. Hun succes is grotendeels aan deze eigenschappen te danken.

Een aantal van die eigenschappen benoemen we hieronder.

Energie

Je gelooft in de waarde van jouw ideeën en dromen. En je doet er alles aan om deze doelen te bereiken en jouw dromen te laten uitkomen. Dankzij deze gedrevenheid gaat het je lukken om dat wat jij voor ogen hebt, te gaan realiseren.

Lef

Het ondernemerschap gaat niet altijd over rozen en biedt je geen garanties. Het is niet altijd zeker wat er in een maand binnenkomt en je weet ook niet welke obstakels je tegenkomt. Dat weerhoudt je er echter niet van om te gaan ondernemen, want jij durft! Je bent niet bang om geld te investeren of om de risico’s te nemen die bij het ondernemerschap horen.

Daadkracht

Je wilt niet voor een baas werken en vindt het heerlijk dat je zelf beslissingen en initiatieven kan nemen. Daarnaast vind je het fijn dat je niet vastzit aan vaste werktijden of zelfs werkdagen. Je geniet echt van deze vrijheid.

Flexibiliteit

Soms denk je dat je de juiste beslissing maakt, maar loopt iets toch niet zoals je had gedacht of gehoopt. Fouten maken hoort bij het ondernemerschap en dat weet je. Je weet ook wanneer je je verlies moet nemen en dat je ook niet altijd ten koste van alles met iets moet doorgaan. Als iets niet werkt, dan werkt het niet. Dat weerhoudt je er echter niet van om dingen te blijven uitproberen.

Contact leggen

Je weet dat het belangrijk is om een zakelijk netwerk op te bouwen, zodat je kan blijven groeien met jouw onderneming. Je weet ook wanneer je welke mensen bij jouw onderneming moet trekken. En ook niet geheel onbelangrijk is dat je weet hoe je met mensen moet omgaan.

Balanceren

Je durft niet alleen financiële risico’s te nemen, je weet ook verstandig om te gaan met de financiën van jouw bedrijf. Je weet wanneer je moet investeren en waarin en ook wanneer je dit beter niet kunt doen.

Matchen

Als ondernemer dien je natuurlijk wel jouw producten of diensten te verkopen en jij weet heel goed hoe je dat moet doen. Je weet hoe je twijfels bij jouw klanten kunt wegnemen en hoe je moet communiceren om jouw klanten over te halen een product of dienst bij je af te nemen.

Beschik je over deze eigenschappen? Gefeliciteerd, je hebt het in je om een succesvolle ondernemer te worden! Beheers je een aantal van deze eigenschappen nog niet? Dan betekent dat niet dat jij niet succesvol kan worden. Wij kunnen jou namelijk deze eigenschappen aanleren.

Betere resultaten op alle fronten van het leven

Door effectiever te leren denken, handelen en communiceren haal je het beste uit jezelf op alle fronten van het leven. Hierdoor ervaar je minder stress en krijg je een beter balans tussen werk en privé. Dankzij NLP is het makkelijker om de doelen die jij voor ogen hebt daadwerkelijk te bereiken. Hier profiteer je zowel op zakelijk vlak als privé van. Door NLP toe te passen, word je niet alleen een succesvolle ondernemer, maar zul je er ook in je privéleven van profiteren.

Hoe word je een succesvolle ondernemer?

Door NLP toe te passen, kun je een succesvolle ondernemer worden. NLP is dan ook dé sleutel tot succes. Om echt het beste uit jezelf te halen dankzij NLP, is het van belang dat je leert hoe je deze methode goed zelf kunt toepassen. Alleen wanneer je NLP op de juiste manier toepast, zul je ermee jouw doelen bereiken. Met de mijn NLP Business Training bieden wij jou deze mogelijkheid aan.

Wat is de NLP Business Training?

De NLP Business Training is een zesdaagse training die op een prachtige locatie in Medemblik wordt gegeven. Tijdens deze training leer je wat NLP precies is en hoe je het zelf kunt toepassen om een succesvolle ondernemer te worden. Hierbij zorgen we ervoor dat je jouw eigen definitie van succes behaalt, want dit kan voor iedereen anders zijn.

We geven de training elke keer aan een kleine groep mensen, zodat je niet alleen van de NLP coach maar ook van elkaar leert. En doordat we de groepen klein houden, kunnen we aan iedere deelnemer voldoende tijd en aandacht besteden. Hierdoor weet je zeker dat je na de training volledig zelfstandig op de juiste manier NLP kunt toepassen om jouw doelen te bereiken.

De NLP Business Training is jouw sleutel tot succes!

Wil je weten hoe je dankzij NLP succesvol kunt ondernemen? Volg dan de NLP Business Training! Door deze training te volgen, zul je namelijk leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen en daardoor veel betere resultaten boeken dan dat je nu doet. De eerstvolgende editie van de NLP Business Training start op donderdag 3 juni. En inschrijven is nog steeds mogelijk!

Volg ons: