Relevant textual alternative to the image

In 6 stappen kan alles

in 6 stappen kan alles

….. nou ja, alles? Je kan wel heel ver komen in 6 stappen in ieder geval.

Het was de Amerikaanse sociaal psycholoog Stanley Milgram (1933-1984) die onderzocht heeft dat iedere mens nooit verder dan zes persoonlijke vriendschappen verwijderd is van welke andere persoon ook.

Nu hoef ik niet élke persoon op Sal (Kaapverdië) te leren kennen, maar het is mij wel duidelijk dat een paar contacten best handig zijn. Het zal niet direct van levensbelang zijn, maar netwerken op Sal is best belangrijk.

Het eerste zaadje was al gepland. Het project bij Nos Kaza, waar ik ga proberen de kinderen van Sal wat uit te leggen over alternatieve energie. Daar had ik via Samantha al vrij snel contact met Aldir Duarte, de “headmaster”.

Maar voor een tweede project moest ik wat meer moeite doen. In de dagen dat Neelienke training geeft en ik (nog) niets te doen heb, wilde ik mij nuttig maken als vrijwillig elektricien. En dan helpen in een publiek gebouw of bij een publiek project. Daar had ik eigenlijk iemand voor nodig bij de gemeente Sal. Dus de theorie van Stanley Milgram in de praktijk gebracht.

Via Erik de founder Libre Foundation kwamen we bij Inge (ook van Libre Foundation) en zij verwees ons naar Elisabeth (directeur van Libre Foundation). Elisabeth bracht ons in contact met Judith. Judith zocht contact met een Kaapverdische kennis van haar en gaf ons de naam van Irineau Almeida en zij is Directeur Cultuur bij de gemeente Sal.

Het klopt dus precies; Erik->Inge->Elisabeth->Judith->Kaapverdische kennis->Irineau Almeida. Met 6 contacten heb ik precies de juiste persoon.

En nu mail ik dus met de directeur cultuur bij de gemeente Sal. Zij was erg blij met mijn aanbod en ze vertelde dat ze mijn hulp goed kon gebruiken bij een project genaamd "Casa Para Todos". Een sociaal woningbouw project om de woningnood op Sal tegen te gaan. 150 woningen, ten bate van de gezinnen die dit soort woningen echt nodig hebben.

Ik ben benieuwd wat ik kan doen en hopelijk kan ik iets voor ze betekenen.

Volg ons:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *